Az internetszolgáltatók is felveszik a harcot a netes kalózok ellen a briteknél

Az Egyesült Királyság hat legnagyobb internetszolgáltatója megegyezett a zenei ipar képviselőivel arról, hogy felvegyék a küzdelmet az internetes kalózkodás ellen – tudatta a BBC brit közszolgálati média csütörtökön.

A BT, a Virgin, az Orange, a Tiscali, a BSkyB és a Carphone Warehouse szolgáltatócégek, a kormánnyal is egyeztetett megállapodás keretén belül, ezentúl levelek százezreit fogják kiküldeni azoknak az internethasználóknak, akik jogvédett zenei tartalmak illegális megosztásával gyanúsíthatók.

A zenei cégek azt szeretnék, hogy amennyiben ezek a felhasználók többszöri felszólítás ellenére sem hagynak fel a zenék megosztásával, akkor kapcsolják ki a netszolgáltatásukat, erre azonban a szolgáltatók – állításuk szerint – még nem készültek fel. Azonban a “visszaeső” fájlmegosztóknak csökkenthetik a sávszélességüket, lassítva ezzel kapcsolatukat.

A Brit Hanglemezgyártók Szövetsége az elmúlt évek során inkább a tanító célzatú erőfeszítésekre helyezte a hangsúlyt a kalózkodás ellen. Ezzel ellentétben az Amerikai Egyesült Államokban már több tízezer keresetet nyújtottak be az állítólagos fájlmegosztókkal szemben.