Az Intel vezére lett Obama munkaügyi tanácsadója

Egy időben azzal, hogy – kaliforniai idő szerint csütörtök este – együtt vacsorázott egy tucatnyi informatikai vezetővel, Barack Obama a Fehér Ház munkaügyi szakértőjének nevezte ki Paul Otellinit, az Intel vezérigazgatóját, aki ezzel bekerült az elnöki tanácsadói testületbe.

A munkaügy az amerikai gazdaság egyik legégetőbb kérdése, Otellininek a feladata, hogy az elnökkel szorosan együttműködve javaslatokat dolgozzon ki a munkanélküliség megállítására, megoldást találjon új munkahelyek teremtésére.

Az amerikai elnök láthatóan támaszkodik az ICT-szektor szakembereinek véleményére, hisz alig néhány órával ezelőtt fejeződött be az a vacsora, amelyet Obama a Szilícium-völgy tucatnyi informatikai vezetőjével közösen fogyasztott el.

Tárgyalásukból egyelőre – még egy tweet – sem szivárgott ki, pedig maguk a résztvevők is twitteltek, blogoltak azóta. Csak a jelenlévők listáját ismerjük: Steve Jobs (Apple); Carol Bartz, (Yahoo); John Chambers (Cisco); Dick Costolo (Twitter); Larry Ellison (Oracle); Reed Hastings (Netflix); John Hennessy (Stanford University); Art Levinson (Genentech); Eric Schmidt (Google); Steve Westly (befektető) és Mark Zuckerberg (Facebook).

-Független Hírügynökség-