Az indítómotorosok a Diósgyőri VTK mögött

Akt.:
Sántha Gergely és Uwe Mang
Sántha Gergely és Uwe Mang
Miskolc – Támogató érkeztét jelentették be csütörtökön a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál.

Az új Diósgyőri stadion sajtótájékoztató termében megtartották az első rendezvényt: csütörtökön délelőtt a Diósgyőri VTK és a miskolci Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. együttműködését jelentették be.

Nagy öröm

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, Sántha Gergely és a SEG Automotive gazdasági ügyvezető igazgatója, Uwe Mang vett részt az eseményen.

– Jó napot kívánok! Guten Tag! – kezdte magyarul, majd folytatta németül a kínai tulajdonosi körrel rendelkező cég vezetője, Uwe Mang, aki a bemutatkozása után ezeket mondta: – Nagy öröm számunkra, hogy létrejött ez a megállapodás, és ezáltal a DVTK még sikeresebb lehet a jövőben. A gyárunk 2003 óta van jelen Miskolcon, korábban a Bosch csoport tagja volt, az idei év elején ugyan tulajdonosváltás történt, de a profilunk nem változott, indítómotorokat és generátorokat gyártunk.

20180503_sega_dvtk_3

A tájékoztatón elhangzott, hogy a világon 16 országban jelenlévő cég összesen 8 ezer munkavállalót foglalkoztat, és gyárai közül a miskolci üzem a legnagyobb Európában. A cég gazdasági ügyvezetője ezt is elmondta: céljaik között szerepel, hogy aktívan vegyenek részt Miskolc, illetve környezetének társadalmi életében, mind a sport, mind a kultúra, mind az oktatás, mind az egészségügy területén.

Szélesedhet

A DVTK részéről Sántha Gergely úgy nyilatkozott, hogy ez a mostani bejelentés méltó esemény arra, hogy a sajtótermet felavassák, és azt is elmondta, hogy a SEG Automotive első körben a komplett labdarúgást támogatja, ám szeretnék, ha ez a szponzoráció a jövőben szélesedne, és más diósgyőri szakosztályokat is bevonhatnának.

20180503_sega_dvtk_santha_gregely

A szerződés két évre jött létre a felek között, de az összegszerűségről egyik fél sem árult el konkrétumokat, üzleti titoknak minősítették, Sántha Gergely annyit mondott, hogy a támogatás jelentős.

Mint megtudtuk: az együttműködés keretében a cég dolgozói a szerződésben meghatározott kontingens erejéig látogathatják majd a DVTK labdarúgó-mérkőzéseit, a SEG Automotive nevével a diósgyőri szurkolók a szponzorfalon, a pálya körüli reklámtáblákon és a klub médiafelületein találkozhatnak.

ÉM-BCS