Az „igaziak” fogták el a kazincbarcikai álrendőrt

Az „igaziak” fogták el a kazincbarcikai álrendőrt
Az „igaziak” fogták el a kazincbarcikai álrendőrt - © Fotó: police.hu
Kazincbarcika – Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság P. Ferenc 36 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított elfogása, azaz 2018. január 30-a előtt több alkalommal rendőrnek adta ki magát egy nőnek. Az ígérte a sértettnek, hogy egy ittas járművezetés miatt – az öccsével szemben – indított eljárásban közbenjár, enyhíti a büntetést, sőt meg is szünteti azt.

A férfi először 2018. január 26-án „letétbe helyezésre” kért pénzt a sértettől, majd egy nap múlva „kártérítés jogcímén”. Harmadik alkalommal „óvadék” címén próbálkozott sikeresen újfent az álrendőr, aki így összesen több mint fél millió forintot csalt ki.

n3197394

A bejelentést követően a nyomozók azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

n3197396

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

n3197399

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye, valamint fényképpel ellátott szolgálati igazolványa igazolja. Polgári ruhás kollégáikat, köztük a nyomozókat csak az igazolvány és a jelvény igazolja. A szolgálati jelvény felső részén „RENDŐRSÉG” felirat, míg az alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva. Gyanúsnak vélt személyek esetén telefonáljon a 112-es vagy a 107-es ingyenesen tárcsázható hívószámokon.

ÉM