Az igazi Ryan-közlegény

Hazaküldtek Irakból egy amerikai katonát, akinek két testvére meghalt a közel-keleti országban, jelentette az amerikai média pénteken. Az amerikai hadsereg a második világháború alatt vezette be az úgynevezett “egyedüli túlélő” elvet, ami szerint hazaküldik azokat, akik összes testvérüket elvesztették a harcokban – ez szolgált a Ryan közlegény megmentése című film alapjául.

A 33 éves Jason Hubbard azután mehetett haza családjához, hogy 21 éves testvére meghalt, amikor lezuhant helikoptere Irak északi részén. A balesetben Nathan Hubbard mellett még 13 katona vesztette életét. A család harmadik gyermeke, Jared még 2004-ben halt meg egy útszéli bombától.

Jason és Nathan 2005-ben közösen léptek be a hadseregbe, miután testvérük meghalt Irakban. Nathan egy interjúban elmondta, hogy Jared tiszteletére vesz részt az iraki háborúban, és nem rejtette el, hogy egy kis bosszúvágy is vezérelte. Anyjuk szerint bátyja az ő védelmére vállalta a harcokat.

Az Egyesült Államok hadserege azután vezette be az “egyedüli túlélő” elvet, hogy egy támadásban meghalt egy család mint az öt gyermeke. A Sullivan-testvérek egy hadihajón szolgáltak, ami egy japán torpedótámadástól süllyedt el. A szabályozás célja, hogy legalább egyik germeküket visszaadhassák a szülőknek.