Az időjárás sem tudta megzavarni a fesztiválozókat

Az időjárás sem tudta megzavarni a fesztiválozókat
Miskolc – A jubileumi Kocsonyafesztivál idén sem csak a kocsonyáról szólt: a szórakozás és a kultúra most is szerephez jutott.

Újra bebizonyosodott: a Kocsonyafesztivál lényegesen több, mint egy hagyományos gasztrofesztivál. Ugyan a kocsonya a hívószó, a rendezvénysorozatra ellátogatók nagy része otthon készíti el a valódi – de békamentes – miskolci kocsonyát, a fesztiválra főleg a programok miatt kíváncsi. Idén sem volt ez másképpen, szinte egész Miskolc ott hömpölygött a sétálóutcán a Villanyrendőrtől a Városház térig.

Hihetetlenül sokszínű programok várták az érdeklődőket: a magasabb kultúra iránt fogékonyaknak ott voltak például a Győri Balett előadásai, a zenerajongóknak az Old Boys koncert vagy a Budapest Klezmer Band előadása, de a közönség Slamóvan is együtt üvöltötte a régi – és újabb – slágereket.

Az operettrajongóknak Szóka Júlia primadonna énekelt, de a műfaji sokszínűségről gondolkodtak a Romungro Fiúk, a Niczky Band, Csepregi Éva és Végvári Ádám, Charlie, de fellépett a Monkey Ranch és a Miskolci Illés Emlékzenekar is. További színfoltokat jelentettek a magyar nóták és bordalok, de kaptunk ízelítőt a századforduló táncaiból is.