Az idő kedvez, épülhet az autópálya

Autópálya
Autópálya
Nyíregyháza – Télen és kora tavasszal is dolgoztak az M3-as sztrádán Görbeháza és Nyíregyháza között, ahol nem kevesebb, mint 29 műtárgyat kell, kellett építeni. M3. Korábbi cikkeink gyűjteménye letölthető [.pdf – 420KB]

Az M3-as Görbeháza és Nyíregyháza közötti 39 kilométeres szakasza a módosított terv szerint szeptember végére készül el. Mivel kedvez az építésnek az időjárás, így elképzelhető, hogy az említett szakaszt a fenti időpontban már birtokba is vehetik az autósok – tudtuk meg Béni Gyöngyitől, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRt. (korábbi nevén: Nemzeti Autópálya Rt.) szóvivőjétől.

A szakaszon összesen 29 műtárgy (hidak, lehajtók, felül- és aluljárók) épül, a legnagyobb pedig, a hajdúnánási csomópont, most épül.

Jól haladnak a hajdúnánási
csomópont építésével is

Görbeháza és Nyíregyháza között
az autópálya készenléti állapota 75-80
százalékosra tehetõ, hisz vannak már teljes
kész szakaszok is.

Tatai Istvántól, a kivitelező Betonút ZRt. főépítésvezetőjétől megtudtuk, hogy jelenleg a Keleti-főcsatorna környékén dolgoznak, hisz itt zajlott le legutoljára a kisajátítás és a régészeti feltárás, ezért még sok a tennivaló, ahol jelenleg több tucat munkagéppel végzik a földmunkákat.

Kapcsolódó cikkek

– Györke László –