“Az hogy valaki nem tudja az 5 méterre álló társához passzolni a labdát, az nem erőnléti kérdés”

Akt.:
Nem csak a fűszálak repkednek, Verner Márk (7) miként a Kótaj reméli, a csapat is felszálló ágba kerülhet
Nem csak a fűszálak repkednek, Verner Márk (7) miként a Kótaj reméli, a csapat is felszálló ágba kerülhet - © Fotó: Pusztai Sándor
Kótaj – A rossz sorozat dacára közel sem reménytelen a sereghajtó Kótaj helyzete.


A kótajiak sorra szúrják el annak esélyét, hogy végre valahára elmozduljanak az utolsó helyről. Sőt, a megyei első osztályú futballcsapat az elmúlt három bajnokiját elbukta – igaz, a listavezető Sényő otthonában 4–2-re kapott ki, amiért nincs ok elbujdosni. A Tuzsér elleni hazai, még inkább a nagyhalászi zakó viszont már rosszul fest. Utóbbi meccsen 6–0-ra porolták el a sereghajtót, amely még így sem zuhant a szakadékba – a tizenharmadik Mátészalka például csak hat ponttal szerzett többet. De valami akkor sem stimmel.

– Éppen ezt mondtam a fiúknak, ha csak a Tuzsért legyőztük volna, sokkal szebb lenne minden – elmélkedett Pók Csaba, a Kótaj edzője, aki Seregi Mihályt váltva, a kilencedik fordulóban debütált a kispadon. – Akkor valószínűleg a halászi meccs is másként alakul, de ezt már soha nem derül ki… Egy baj van, bármit tervezünk, akarunk, a létszám olyannyira korlátozott, hogy mérkőzés közben szinte nincs lehetőség változtatni. Éppen ezért sújtott nagyon minket a sérülési hullám, ami azért gond, mert alapból kevesen vagyunk. A Sényő cserélt ötöt, a Halász ugyanannyit, mi meg közben egyet. Óriási különbség. Sajnos, most már ki kell bekkelni az őszt annyian, amennyien jelenleg bevethetők, télen pedig megkísérelni az erősítést. Az is igaz, gyakran fejben dőlnek el a dolgok, mert az, hogy valaki nem tudja az öt méterre álló társához passzolni a labdát, az nem erőnléti kérdés. Ettől függetlenül megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból a hátralévő két őszi bajnokin, remélhetőleg, ez már követezó Balkánnyal szembeni találkozón megmutatkozik.

KM-KT

Címkék: , ,