Az ezüstért hajtanak

Az ezüstért hajtanak
A 21074-es Ladával a miskolci Kovács Zoltán, Verba Gábor kettős nagy lehetőség előtt áll. Ugyan az már biztos, hogy a géposztályt Balázs Öcsi nyeri meg, ám az még kérdés, hogy ki lesz ott a dobogó másik két fokán.

Kovácsék ezüstre pályáznak az év végi összesítésben, ehhez Zemplénben mindenképpen maguk mögé kell utasítaniuk a Skodás Janzer György, Nyírfás Julianna egységet.

– Felemásra sikerült számunkra ez a szezon – kezdte Kovács Zoltán. – Igazából, amikor sikerült célba érnünk, akkor olyan helyezéseket értünk el, amivel meg lehettünk elégedve. A probléma az, hogy sok olyan versenyünk volt, ahol különböző okok miatt kénytelenek voltunk hamarabb föladni a viadalt.

Kassán vezetői hiba miatt estünk ki, az utolsó gyorsasági szakaszon beestünk az árokba, és már nem tudtunk tovább menni. A többi futamon pedig az autó nem volt tökéletes. Egyszer a váltó volt rossz, majd a futóművünk sem volt tökéletes.

Természetesen Zemplénben mindent beleadunk, mert egyáltalán nem mindegy, hogy második, vagy mondjuk csak a negyedik helyen végzünk az év végén. Mentálisan is topon kell legyünk és az autót is a lehető legjobban föl kell készíteni. Bodnár Attila még dolgozik a motoron, mert egész évben nem olyan volt, mint amilyet szerettünk volna.

Kovács Zoltán elmondta továbbá: nagyon szeretnék, ha esős, csúszós út fogadná október közepén a Zemplén Rally mezőnyét, a Zsugulinak ugyanis ez jobban fekszik, mint a száraz pálya.