Sport

2010.07.17. 09:08

Palikék felborultak, a pilóta bordatörést szenvedett

<p>Az első két szelektív szakasz után vezető Palik László, Darázsi Gábor páros felborult Nissanjával pénteken a nemzeti tereprali-bajnokság gyulai futamán. Palik László két bordája eltörött, a navigátor sértetlenül szállt ki az autóból – a duó nem tudta folytatni a PROHUN 500 küzdelmeit.</p>

– A 48 kilométeres szelektív felénél utolértük az előttünk rajtoló Korda Eriket, s onnantól a porában autóztunk. Hozzáteszem, a porfelhő miatt nem láthatott minket – mesélte Palik László. – A pálya végefelé jártunk, az utolsó jobbos kanyart azonban nem tudtuk bevenni.Felborultunk, s az ülés megütötte az oldalamat. Kiszálltunk az autóból, megnyugodtam, amikor láttam, Gabinak nincs baja, igaz, akkor már éreztem, hogy én nem úsztam meg sérülés nélkül.

A pilótát a gyulai kórházba szállították, ahol kiderült, bordatörést szenvedett.
– Aki autóversenyen indul, az tudja, ez benne van a pakliban – folytatta a pilóta.– Mindenki nagyon kedves volt velem, mondták, hogy most egy ideig ne erőltessem meg magam. Sajnálom, hogy nem folytathattuk a gyulai futamot, pedig addig a bizonyos jobbos kanyarig egészen jól mentünk.

Darázsi Gábor annak örült, hogy nem történt komolyabb sérülés.
– Nekem nincs semmi bajom, a kocsi is viszonylag jól nézett ki a borulás után, ha Laci nem üti meg az oldalát, ahogy ismerem magunkat, kerékre állítjuk a Nissant és megyünk tovább – mondta a Palik Racing Team navigátora.– Most az a legfontosabb, hogy Laci minél előbb meggyógyuljon, minden más másodlagos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!