Az év végéig tart a kerékpáros kampány

Csaknem száz kerékpártulajdonos jelent meg azon az akción, amelyet az edelényi rendőrkapitányság közlekedési osztálya szervezett.

A járművekre ingyen szerelték fel a fényvisszaverő prizmákat és a villogókat. Anyagi lehetőségeihez mérten a rendőrség megpróbálta elérni, hogy minél kevesebb kerékpáros legyen potenciális baleseti forrás. Az állampolgárok részéről pozitív visszajelzéseket kaptak a kezdeményezésről.

Sorsolnak

A biztonsági eszközök ingyenes felszerelése mellett az akció részeként rendőri felvezetéssel a gyermek kerékpárosok fényvisszaverő mellénybe öltözve végigjárták a várost, hogy felhívják a figyelmet a láthatóságra. A művelődési központban sorsolás keretében egy mountain-bike és kilenc értékes tárgyjutalom talált gazdára.

Balák Gyula alezredes a megjelenteknek elmondta, hogy kezdeményezésük célja felhívni a térség kerékpárosainak figyelmét arra, hogy nagyobb felelősséggel kell viseltetniük gyermekeik és saját maguk iránt. Az elkövetkezendő időben illetékességi területükön fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat.

Akiknek nem megfelelőek a kerákpárjaik, azokat a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök szankcionálni fogják. Bejelentette azt is, hogy a városi televízióval együttműködve közlekedésbiztonsági játékot kezdtek, amelynek díja minden héten értékes tárgynyeremény lesz. A kampány az év végéig tart.

K. T.