Az év utolsó táncházi mulatsága Ózdon

Ózd – Rendhagyó módon búcsúztak el 2015-től az év utolsó táncházi mulatságán Ózdon, az eseményen a város csaknem összes néptáncosa részt vett.

Rajtuk kívül azok is ott voltak, akik szeretik a népi hagyományokat, és fontosnak tartják annak megőrzését, átörökítését az újabb generációk számára. A batyus bállal egybekötött rendezvényen ezúttal is lehetőség volt a tánctanulásra.

A batyus bált Tartó Lajos, az Ózdi Néptánc Egyesület elnöke nyitotta meg, aki megköszönte a tagok munkáját, és elégedettségét fejezte ki az idei esztendő eredményeit illetően. Ezt követően máris a húrokba csaptak a zenészek a táncparkettre csalogatva a jelenlévőket. A táncházat ezúttal is Ronyecz Ákos, az Ózdi Néptáncegyesület művészeti vezetője vezényelte.

A tánctanulás a szatmári táncok lépéseivel indult, ezt követően a gömöri tájegység stílusjegyeivel is megismerkedhettek a résztvevők. A hangulatot a gyerekek alapozták meg, de csakhamar a felnőttek is bekapcsolódtak a körbe.

A szervezők ígéretükhöz hűen jövőre is szeretnék folytatni a táncos alkalmakat.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s