Az év színésze: Nyolcan maradtak versenyben

Jancsó Dóra, Molnár Sándor Tamás, Seres Ildikó, Vida Péter, Bakai László, Varga Andrea, Szirbik Bernadett, Fandl Ferenc
Jancsó Dóra, Molnár Sándor Tamás, Seres Ildikó, Vida Péter, Bakai László, Varga Andrea, Szirbik Bernadett, Fandl Ferenc
Miskolc – Péntektől a döntőbe jutott művészekre várjuk szavazataikat, s hamarosan kiderül, ki lesz Az év színésze.

Fontos állomásához érkezett Az év színésze választás csütörtökön: lezártuk a verseny első fordulóját. A második már ma elkezdődik, most már csak a legtöbb szavazatot kapott művészekre lehet szavazni, közülük kerül ki Az év színésze.
Előzetesen úgy ígértük, hogy a legtöbb szavazatot kapott öt színész jut a második fordulóba, ám végül nyolcuk mellett döntöttünk. Mégpedig azért, mert olyannyira kicsi a különbség az ötödik és a nyolcadik helyezettre érkezett szavazatok száma között, hogy nem tartottuk volna méltányosnak, ha az ígértek szerint húzzuk meg a határt.

A legtöbb szavazatot kapott nyolc művész (ábácésorrendben): Bakai László, Fandl Ferenc, Jancsó Dóra, Molnár Sándor Tamás, Seres Ildikó, Szirbik Bernadett, Varga Andrea és Vida Péter. Ezentúl tehát csak rájuk várjuk a szavazatokat.

Olvasóink dönthetnek ugyanis arról, hogy ki kapja meg az elismerést a 2011/2012-es évadban nyújtott alakítása után. Jó tudni: az év színésze díj nem szakmai elismerés, hanem a közönség szeretetének kifejezése: aki a legtöbb szavazatot kapta, ő veheti át a pénzdíjjal járó díjat május 22-én, a színházban tartandó nyilvános program részeként. A jövő héten igyekszünk majd segítségükre lenni, és bemutatni döntőseinket.

Jegyet nyerhetnek

Hogyan lehet szavazni? Az Észak-Magyarország Olvasói a lapban található szavazólapot kitöltve adhatják le voksaikat. A kitöltött szavazólapokat kivágva az alábbi címre juttathatják el: 3501 Miskolc, Pf. 178, vagy bedobhatják a szerkesztőségünk épületében elhelyezett gyűjtőládában (Miskolc, Zsolcai kapu 3. szám). Csak azokat a szavazólapokat tudjuk elfogadni, amelyeket lapunkból vágtak ki olvasóink (fénymásolatokat nem tudunk beleszámítani).

Azok között az olvasóink között, akik szavaznak, az Észak-Magyarország a színház 5 előadására sorsol ki 2-2 jegyet, hogy mikor épp melyik előadásra lehet jegyet nyerni, azt a szavazólapon olvashatják.

A díjátadó tehát május 22-én lesz délután 5 órai kezdettel a színház társalgójában.

ÉM