Friss hírek

2008.02.13. 11:27

Ismét közlekedési sztrájk Berlinben

<p>Délután 3-ig figyelmeztető sztrájkot tart a Berlini Közlekedési Vállalat (BVG) 5 ezer dolgozója szerdán. A 8-12 százalékos béremelést követelő szakszervezet munkabeszüntető akciója komoly fennakadást okozhat a német főváros forgalmában.</p>

Kedden estig nem tudtak megállapodni a munkaadók (BVG) és a közalkalmazotti szakszervezet (Ver.di) képviselői, így szerdán hajnali 5 óra óta figyelmeztető sztrájkot tart a német főváros közlekedési vállalata. A BVG maximum 5 százalékos fizetésemelést tart reálisnak, míg a szakszervezet 8 és 12 százalék közötti bérjavítást követel.

A 10 órás sztrájk első sorban a Berlini Közlekedési Vállalat logisztikai központját, valamint szervízeit és garázsait érinti. Az érdekvédelmi szervezet igyekszik a legnagyobb német fővárosban garantálni a villamos-, busz- és földalatti-közlekedés rendes menetét, ám az 5 ezer BVG alkalmazott munkabeszüntetése mindenképp zavart okoz a 3,5 milliós város tömegközlekedésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!