Az Európai Bizottság megtiltaná cukor hozzáadását a gyümölcslevekhez

Az Európai Bizottság szerdán elfogadta azt a javaslatot, amely megtiltaná, hogy cukrot adjanak hozzá a gyártók a gyümölcslevekhez. Az új szabályozás nem vonatkozna a nektárokra, de azokon majd pontosan fel kell tüntetni a hozzáadott cukor mennyiségét.

Az Európai Bizottság elfogadta a gyümölcslevelekről szóló uniós irányelv módosítására tett javaslatot, amely megtiltaná, hogy a gyümölcsleveket hozzáadott cukorral tegyék édesebbé. A jelenlegi szabályozás szerint egy liter gyümölcsnedűhöz legfeljebb 150 gramm cukrot lehet hozzáadni, míg a nektárok húsz százaléka lehet cukor.

A Bizottság közlése szerint cukrot csak nektárokhoz lehet majd hozzáadni, valamint “néhány nagyon különleges” gyümölcsléhez, amelyek külön szerepelnek az irányelvben. A hozzáadott cukor mennyiségét pedig fel kell tüntetni a termék címkéjén. A szabályozást az egészséges étkezés támogatására hozták meg.

Az Európai Unióban eladott alkoholmentes italok tíz százalékát teszik ki a gyümölcslevek.
– Független Hírügynökség –

Címkék:


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s