Az Európa Kupára nevez az Aluinvent-DVTK

Akt.:
Az Európa Kupára nevez az Aluinvent-DVTK
Az Európa Kupára nevez az Aluinvent-DVTK
Miskolc – Női kosárlabda válogatott meccseket szeretnének Miskolcra hozni a diósgyőri klub vezetői.

Nem történt meglepetés, az Európa Kupára adta le nevezését az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. Korábban felvetődött ugyan, hogy az európai klubcsatározások csúcsszínterén, az Euroliga sorozatban is kipróbálja magát a piros-fehér gárda, ugyanis a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciójától felkérést kaptak a selejtezőben való részvételre, de a 16 közé jutásért zajló csatározásokban végül mégsem vesznek részt, egyrészt azért, mert túl korán lesznek a selejtezők, másrészt anyagi okok miatt.

A diósgyőri csapatot működtető DKSK-MISI Kosárlabda és Szabadidő Kft. végül ez Európa Kupa sorozatban való indulásra nyújtott be nevezést, és ezt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is támogatta, csakúgy, mint az Uniqa Euroleasing Sopron Euroliga indulását is. Mivel a szövetség más női csapat szereplését nem támogatta, így a 2015/16-os szezonban ez a két gárda képviseli a magyar bajnokságot a nemzetközi porondon (emlékeztetőül: tavaly az Euroligában nem játszott magyar együttes, az Európa Kupában pedig a Sopronon és a Diósgyőrön kívül a Győr, a PINKK és a Pécsi EAC is rajthoz állt).

A nemzetközi kupák sorsolását július 4-én tartják Münchenben, ekkor derül ki, hogy kik lesznek a piros-fehérek csoportellenfelei az EK-ban (várhatóan az idén is négy csapatos csoportokban kezdődnek meg a küzdelmek október végén).

– Ugyanitt, ugyanekkor készítik el ki a 2017-ben rendezendő Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását is – mondta Szabó István, az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere. – Ebben a bajnoki szezonban november 16. és 26. között, illetve február 15-től 25-ig játsszák a női válogatottak a selejtező mérkőzéseiket. Mind az őszi, mind pedig a késő téli hazai válogatott mérkőzéseket szeretnénk Miskolcra hozni.​

ÉMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek