Az Európa-bajnokságokra is készülnek az MVSI úszói

Miskolc – A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) úszói szisztematikusan végrehajtják a szezonra eltervezett programjukat. Bajnokságon vettek részt, bajnokságokra és Európa-bajnokságokra készülnek.

A napokban Hódmezővásárhelyen megrendezett ifjúsági országos bajnokságon Vécsei Réka 200 m mellen ezüstöt, 50 m mellen bronzot érdemelt ki, de emellett további három döntős helyezést is elért.

– Az ifjúsági ob-t beépítettük Réka korosztályos Európa-bajnokságra kidolgozott felkészülésébe – tudtuk meg Sajgó Lászlótól, az MVSI vezetőedzőjétől. – Rápihenés, formába hozás nélkül több számban indult. 100 m mellen 4., 50 m gyorson és 200 m vegyesen 8. lett. Az Eb-csapattagsága nem volt veszélyben, hiszen már régen teljesítette a kiküldetési A-szintet. Július első hetében tehát ő is képviselheti hazánkat az ifjúsági Eb-n, melynek Helsinki ad otthont. Másik élversenyzőnk, Sztankovics Anna a hétvégén Franciaországban, a Mare Nostrum elnevezésű versenysorozat Canet városában megrendezendő 1. állomásán áll rajtkőre. A 24 tagú magyar delegáció tagja edzője, Szollár Gergő is. Anna célja, hogy elsősorban 200 m mellen, de akár 100 vagy 50 m mellen megússza az augusztusi felnőtt Eb kvalifikációs A-szintjét, melyre jó esélye van. Június 10–23. között saját csoportommal, 13 versenyzővel nyugodt, festői környezetben Telkibányán edzőtáborozunk. A vizes tréningeket a gönci uszodában tartjuk. Vécsei Réka számára ez kiváló lehetőség lesz az Eb-felkészülés folytatására, finomítására.

ÉM