Friss hírek

2008.12.12. 12:24

Elvitte a főnyereményt az ukrán állami szerencsejáték vállalat

<p>Nincs tévedés: egyetlen döntésével megszüntette a legnépszerűbb ukrán lottójáték halmazati főnyereményét az Ukrán Nemzeti Lottó Rt. A "Szuper-Loto" szerencsejáték legutóbbi halmazati főnyereménye 26,6 millió hrivnya (739 millió forint) volt, ám az 52 számból senki sem találta el a jackpot elnyeréséhez szükséges hatot.</p>

Botrányszagú, mindeddig példátlan lépésre szánta el magát az ukrán nemzeti szerencsejáték társaság azzal, hogy saját hatáskörén belül egyetlen tollvonással megszüntette az ukrán lakosság körében egyik legnépszerűbb állami szerencsejáték, a Szuper-Loto felhalmozott főnyeremény-összegét, s a következő játékhéttől ismét a minimumnak megfelelően hirdette meg a megnyerhető nyereményösszegeket.

A lottójáték szerelmesei hallatlan felháborodással vették tudomásul a történteket. Ennek ellenére a pénzügyminisztérium keretében működő állami szerencsejáték-felügyelet vezetője, Alekszandr Andrejev még három héttel az ominózus sorsolást követően sem szolgált semmilyen magyarázattal.

Időközben kiderült, hogy a Szuper-Loto lebonyolítói a 26,6 millió hrivnyás főnyereményt három részre osztották. 5 milliót az új főnyereményre fordítottak, 10 milliót részarányosan szétosztottak az utolsó játék nyertesei között, további 10 millióból pedig egy meg nem nevezett biztosító társaságnál biztosítást kötöttek a mindenkori jackpot-ra.

Szergej Tretyjakov, az Ukrán Szerencsejáték-vállalkozók Szövetségének elnöke a Szevodnya című lap tudósítójának elmondta, hogy el sem tudja képzelni, milyen káresetre vonatkozóan lehetett bebiztosítani a lottófőnyereményt, továbbá leszögezte, hogy hasonló esetre tudomása szerint még világszerte nem akadt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!