Az etikai bizottság elmarasztalta a zalabaromfis "Bomba csirkét" – Zalai Hírlap

Az Önszabályozó Reklám Testület és a Magyar Reklámszövetség közös etikai bizottsága elmarasztalta a Zalabaromfi egy, a napokban nyilvánosságra került termékreklámját – írja a Zalai Hírlap. A reklámon egy tangabugyit és tűsarkú cipőt viselő, húsosládán ülő nő látható hátulról. A nő testére a húsboltokból ismerős felosztással egy vágócsirke egyes részei vannak rajzolva, úgymint far, hát, felsőcomb, […]

Az Önszabályozó Reklám Testület és a Magyar Reklámszövetség közös etikai bizottsága elmarasztalta a Zalabaromfi egy, a napokban nyilvánosságra került termékreklámját – írja a Zalai Hírlap.
A reklámon egy tangabugyit és tűsarkú cipőt viselő, húsosládán ülő nő látható hátulról. A nő testére a húsboltokból ismerős felosztással egy vágócsirke egyes részei vannak rajzolva, úgymint far, hát, felsőcomb, szárny, és a szöveges ajánlás szerint: “Bomba csirke. Zalabaromfi 100 % hús.” A reklámtestület szerint a reklám üzenete sérti az emberi test méltóságát, amely azt az evésre szánt hússal hozza összefüggésbe. Egy másik olvasat szerint pedig összekapcsolja a női nemet a csirkével, tyúkkal.