Az esztergomi Fidesz-frakció nem vesz részt a rendkívüli ülésen

Nem vesz részt a Fidesz-frakció az esztergomi önkormányzat kedd délutáni rendkívüli ülésén – közölte a Fidesz helyi szervezete. Az ülésen az adósságrendezési bizottság képviselő tagját választanák meg. A fideszes képviselők szerint az adósságrendezési bizottság tagját a csütörtökön tartandó rendes ülésen választották volna meg, de azon Tétényi Éva polgármester nem lesz ott, mert Brüsszelbe utazik.

A Fidesz helyi szervezete szerint a rendkívüli ülés délutáni összehívásáról csak délben kaptak értesítést a képviselők. A Fidesz-frakció ezért nem vesz részt az ülésen, Tétényi Évát pedig arra szólítják fel, hogy “hagyjon fel a látványpolitizálással”. A helyi Fidesz-szervezet azt is közölte: nemrég zárolták az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számláját, ezért szintén a polgármestert hibáztatják.

Mint ismert, Esztergomban az önkormányzati választások után a korábbi városvezetőt, a fideszes Meggyes Tamást a függetlenként indult Tétényi Éva váltotta a polgármesteri székben. Ezután derült ki, hogy a városnak milliárdos tartozása van. Egy közülük az a 80 milliós tétel, amivel a közvilágítás korábbi felújítását végző cégnek tartozik a város. Emiatt a cég nemrég megszüntette a város egy részén a közvilágítást. A helyi Fidesz-szervezet szerint az új polgármester csődbe viszi a várost, ezt azután közölték, hogy Tétényi Éva adósságrendezési eljárást kezdeményezett az esztergomi önkormányzatnál.

Tétényi Éva szerint azonban a jelentős adósság nem a választások utáni egy hónapban, hanem az előző városvezetés ideje alatt halmozódott fel. Korábban azt mondta: az általa kezdeményezett adósságrendezési eljárás nem csődeljárás, hanem éppen azt a célt szolgálja, hogy visszaállítsák a város fizetőképességét.