Az eső hátráltatja a 37-es felújítását

Szerencs – Folynak a felújítási munkálatok a 37-es főút Szerencsen átvezető szakaszán, az építők munkáját azonban eddig jelentősen nehezítette a szélsőségesen csapadékos időjárás – tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A 37-es főút  Szerencsen átvezető szakaszának március közepén kezdődött rekonstrukciós munkálatai során felújítják, illetve megerősítik a városon átvezető 2,5 kilométer útpálya burkolatát. Jelenleg szegély-és töltésépítéseket végez a kivitelező Szerencs 2010 konzorcium. Ugyancsak folyamatban vannak a közműkiváltások. A munkálatokat 1 kilométer hosszon az eredeti 2×1 sáv szélességben végzik, a további 1,5 kilométeren azonban 2×2 sávra szélesítik az utat. Kialakítanak egy körforgalmú csomópontot, és átépítenek egy buszöblöt. A beruházás része a Szerencs patak feletti híd elbontása és új, több mint 24 méter hosszú híd megépítése is.

Az építés szerződés szerinti befejezése eredetileg 2010. november 30-a volt, ám ezt várhatóan módosítani kell, mert a szélsőségesen csapadékos időjárás miatt vélhetően a jövő év kézepe előtt nem készül el a beruházás. A munkálatok utolsó mozzanata a Szerencs patak feletti új híd megépítése lesz, ennek elkészültével kezdődhet a műszaki átadás-átvétel.

A közel 2 milliárd forintos projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program részeként valósul meg. A támogatás aránya 100 százalék, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás.

ÉM