Helyi közélet

2010.08.02. 16:59

Tragédia a liszkai focipályán

<p>Olaszliszka - Életét vesztette egy játékos edzőmérkőzés közben az olaszliszkai futballpályán.</p>

Csütörtökön találkoztam először Zsoltival – mondja Osváth László, a labdarúgó megyei III. osztályban szereplő Olaszliszka edzője. – A bátyja hívta hozzánk, ő már régebb óta nálunk játszik. Zsolti első ránézésre jó kiállású, erőteljes fiatalember volt. Edzésen nem vett részt, a vasárnapi edzőmeccsen akartam megnézni játék közben. Bemelegítés közben nem volt semmi gond, arra kértem a srácokat, hogy inkább a rövid passzokat erőltessék a nagy meleg miatt, nehogy valakinek baja essen. Két perc telt el a Mád elleni meccsből, amikor a jobbhátvédünk ívelt fel egy labdát Zsolti felé. A közelben álló játékosok mondták, hogy akkor már valami baj volt, mert mellel szinte beleszaladt a labdába, és utána eldőlt. Azonnal hívtuk a mentőket, és a kiérkezésükig eltelt 15-20 percben folyamatosan próbáltuk újraéleszteni. Folyamatosan alkalmaztuk nála a szívmasszázst, mértük a pulzusát. Amikor a mentők kiértek, még életben volt. Most sem értem, hogy fordulhatott ez elő, egész éjjel le sem tudtam hunyni a szemem. Nagyon sajnálom, ami történt, ez egy szörnyű tragédia. Azóta is azon gondolkodom, hogy tudtuk volna elkerülni. A legszívesebben visszatekerném az időt, de sajnos nem lehet.

– Fizikálisan inkább felfelé lógott ki a csapatból, mint lefelé – mondja Orosz László, a megyei II. osztályban szereplő Erdőhorváti edzője. – Három-négy meccset játszott nálunk a tavalyi szezonban, kiegészítő embernek hívtuk. Miután ,,leállt” játékos volt, idény közben is leigazolhattuk. A pályán az erőnlétével soha nem volt semmi gond, a test-test elleni csatákat rendszeresen megnyerte, az egészségi állapotával nem volt probléma. Tavasszal már nem szerepelt a csapatban. Nagyon sajnálom, ami történt.

ÉM-BG


Voltak mellkasi panaszai a pályán összeesett focistának

fuggetlen | 2010.08.02 18:31
Édesanyja szerint voltak mellkasi panaszai annak a 26 éves fiatalembernek, aki az olaszliszkai futballpályán halt meg vasárnap délután. Orvoshoz azonban soha nem fordult. A helyi csapat egy barátságos mérkőzést játszott a Máddal. Alig kezdődött el a meccs, a játékos váratlanul összeesett. Az újraélesztését már a csapattagok megkezdték, a mentők pedig további harminc percen át küzdöttek az életéért, hiába. A fiatalembernek ez volt az első mérkőzése az olaszliszkai csapatban, amely a megyei harmadosztályban szerepel.

Sporttragédia Olaszliszkán

boon | 2010.08.01 20:14
Ma délután Olaszliszkán játszott barátságos mérkőzést a helyi futballcsapat. Egy perc játékidő után egy 26 éves, olaszliszkai játékos összeesett, és meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában