Helyi közélet

2011.09.05. 12:06

Száz osztály, két és fél ezer diák Barcikán

Kazincbarcika – Rendben megkezdődött az új tanév a barcikai általános iskolákban. A korábbi évekhez képest változás, hogy az egykori Herman Ottó Tagiskola épületében - önálló intézményként - református általános iskola működik.

Kazincbarcika – Rendben megkezdődött az új tanév a barcikai általános iskolákban. A korábbi évekhez képest változás, hogy az egykori Herman Ottó Tagiskola épületében - önálló intézményként - református általános iskola működik.100 osztályban 2 427 diák kezdte meg az új tanévet Kazincbarcika két általános iskolájában. Mindezek mellé 288 pedagógus és technikai dolgozó társul. Szeptember elsején 306 kiselsős ült be először az iskolapadba, ők a 2 anyaintézmény mellett 3 barcikai tagintézményben kezdhették meg tanulmányaikat.

Az intézmények egy része megújult köntösben várta a nebulókat, hiszen 3 általános iskolai épületben is jelentős Európai Uniós korszerűsítés folyik, melyek összértéke meghaladja a 421 millió forintot. A zömében ősz elején befejeződő munkálatok nem zavarják a nevelő-oktató munkát. A maradék két iskolaépületben is jelentős felújítások zajlottak az elmúlt 1-2 évben, így a gyerekek jó körülmények között, korszerű iskolákban tanulhatnak.

A Polgármesteri Hivatal Intézményirányító Osztályának információi alapján a városban 1 489 gyermek részesült ingyenes tankönyvben.

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában