Az Érsekújvár nem indul a jégkorong MOL Liga következő idényében

Akt.:
A szlovák másodosztályba most feljutott érsekújvári csapat (fehérben) nem lesz tagja a ligának
A szlovák másodosztályba most feljutott érsekújvári csapat (fehérben) nem lesz tagja a ligának - © Fotó: ÉM-archívum
Budapest, 2015. június 26., péntek (MTI) – Az Érsekújvár (Nové Zámky) nem szerepel a jégkorong MOL Liga 2015/16-os idényében, mivel a szlovák szövetség nem járul hozzá az indulásához.

Sucharda Ferenc klubelnök pénteken elmondta: a szlovák szövetség csütörtöki közgyűlésén az elnököt, Igor Nemeceket újraválasztották, aki nem támogatta a HC Nové Zámky MOL Liga-részvételét.

“Ez alapján egyértelművé vált, hogy semmi esélyünk nincs az indulásra” – mondta Sucharda Ferenc a jégkorongblog internetes szaklapnak. “Nem akartam az időt húzni, azonnal tájékoztattam erről a ligát és jeleztem, élni szeretnék a tavaly megszavazott lehetőséggel, egy idényt kihagyunk a MOL Ligából.”

Sucharda hozzátette: egész évben azon fog dolgozni, hogy csapata 2016 szeptemberében visszatérhessen a magyar bázisú nemzetközi ligába.

Az érsekújváriak 2014-ben megnyerték a MOL Ligát, míg idén döntősök voltak. A visszalépésükkel kilenc csapat – Miskolc, Dunaújváros, Újpest, Debrecen, Ferencváros, MAC, Fehérvár, Brassó és Csíkszereda – szerepelhet a következő szezonban.

– MTI –