Sport

2015.06.28. 18:28

Telkibánya sporttörténelme: először a megyei II. osztályban

Telkibánya - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett.

Telkibánya - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett.

A Gönc városához közeli, festői szépségű településen mindössze néhány százan laknak, de a labdarúgást ott szinte mindenki szereti. Aranyérmüket kitörő örömmel fogadták és nagy izgalommal készülnek a megyei II. osztályra, amelyben településük csapata még soha nem küzdött.

Télen felbátorodtak

– A rajt előtt nem beszéltünk a feljutásról, csak azt akartuk, hogy focizzunk egy jót – kezdte Kuti Zsolt, a Telkibányai Aranygombos Sportegyesület csapatának játékosedzője. – A télen kezdtünk álmodni, mert akkor csak 4 pont hátránnyal követtük az Alsóvadászt és úgy gondoltuk, hogy még akár a bajnoki címet is kiharcolhatjuk. Végül célba értünk, de nem akármilyen izgalmak közepette lettünk elsők. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a 37 pontot gyűjtött együttesünket a 35 pontos Encs II, a 34-es Alsóvadász, a 32-es Korlát és a 31-es Baktakék követte. Mi tavasszal azért jöttünk ki jól ebből az ötös versengésből, mert hoztuk a riválisaink elleni meccseinket. Csapatként átlagon felülit produkáltunk – egyénileg Dudás Tibor, Krakkai Levente, Kundrák Géza és Fekete Zsolt nyújtotta a legjobb teljesítményt –, bár akadtak gyengébb pillanataink is, gondolok például a Vizsolyban elszenvedett 4-0-s vereségünkre. Csak negyvenhét találatot szereztünk, ugyanakkor harminchetet kaptunk, így mindössze plusz tízes gólkülönbséggel zártunk, s a pontvadászat közben az is megfordult a fejünkben, hogy akár „világcsúcsot” is produkálhatunk. Mert olyat még nem hallottam, hogy egy gárda negatív gólkülönbséggel szerez aranyérmet.

A küzdőképességünk végül megmentett minket ettől a csodától: az Encs II ellen például a 90. percben még 3-2-es bukásra álltunk, aztán a hosszabbításban fordítottunk, és 4-3-ra győztünk.

Pályafelújítás lesz

A telkibányaiak már elküldték nevezésüket a megyei II. osztályú bajnokságra. Ennek anyagi fedezetét az önkormányzat és főtámogatójuk, a Polgári Kft. és személy szerint Polgári Zsolt ügyvezető igazgató biztosítja, de sokat köszönhetnek kisebb szponzoraiknak, továbbá Boda Istvánnak, aki most még „csak” mindenesként, de hamarosan elnökként szolgálja majd a klubot.

– A pályánk gyönyörű helyen van – folytatta Kuti Zsolt. – Viszont fel kell újítanunk, most erre pályázati úton felcsillant az esély számunkra. Szociális létesítményünk sajnos gyengécske, ezért az ifjúsági táborban oldjuk meg az öltözést, aztán, hogy ne érje szó a ház elejét, korlátokat és labdafogót is kell építenünk. Felszerelésekkel jól állunk, az MLSZ megyei igazgatóságától érkező jutalmat pedig öltöztetésre fordítjuk. Az alapozást megpróbáljuk megszervezni és edzőmeccseket is tervezünk. A tervezett erősítéssel gondban leszünk, mert körbe vagyunk véve csapatokkal, elég ha Göncre, Hidasnémetire, Hollóházára és Pálházára gondolok – ezért lehet, hogy 42 évesen nekem is be kell szállnom, bár terveim szerint egyre kevesebb időt akarok a pályán tölteni. Az utánpótlás-nevelést sem tévesztjük szem elől: ha „találunk” elegendő gyereket, csatlakozunk a Bozsik-programhoz.

ÉM-KT


A bajnokcsapat tagjai

  • Kapusok: Lakatos Dominik, Fazekas László.
  • Védők: Dudás Tibor, Kundrák Géza, Mizsik István, Szendrey István, Krakkai Levente, Burján Sándor, Vasas Tibor, Boda István.
  • Középpályások: Bodnár Péter, ifj. Bodnár Péter, Dányi Róbert, Dudás Gábor, Vágási Ferenc, Marczin Stefán, Molnár Zsolt, Géczi Gábor, Király Róbert, Kovács Róbert, Kuti Zsolt.
  • Támadók: Sontra Béla, Krajczár Martin, Fekete Zsolt, Pelles József, Balogh Attila, Jordán Dominik.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!