Az eredeti bodzaszörp

Az eredeti bodzaszörp
Az eredeti bodzaszörp
Halmaj – Halmajon érdeklődtünk: milyen recept alapján készítik a településen a bodzaszörpöt. Íme!

Hozzávalók:

  • 1 l víz,
  • 3 citrom leve,
  • 500 g cukor,
  • kb. 20 db bodzavirág

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a citromlével főzzük fel, majd adjuk hozzá a bodzavirágokat is. Hagyjuk állni körülbelül 1 órán át, majd vékony anyagon vagy több réteg gézen szűrjük át.

A kész szörpöt öntsük 1/2 literes üvegekbe. Ezzel az eljárással körülbelül két hétig, ha pedig sterilizáljuk az üvegeket, akkor akár fél évig is eláll ez a finom ital. Ehhez az üvegeket körülbelül 20 percig főzzük a 120 Celsius-fokos vízfürdőben.

ÉM

Címkék: , ,