Az építkezés éve

Utolsóként a „klasszikus” teremsportágak közül, a férfi kosárlabdázóknál is kezdetét veszi az idény, ez adta az apropót a Marso-Carmo Suzuki NYKK csapatának évadnyitó sajtótájékoztatójára. A bajnoki menetrend [.pdf – 64KB]

A Tölgyes Étteremben Makrai László ügyvezető kimerítő tájékoztatást adott a felkészülésről, amelynek sarokpontjai az alábbiak: augusztus 15-én még Gombkötő Norbert irányításával kezdődött a munka, majd Horváth Imre tért vissza a kormányrúdhoz; kilenc tesztjátékos közül sikerült kiválasztani a meglévő három légióst (Martin, Savic és Cvetkovics); nagy örömet okozott Sitku Ernő visszatérése; a keretben Gáspár és Kecskés tartozik a nem saját nevelésű magyar játékosok közé.

Megtudhattuk még: másodedzője nincs Horváth Imrének, Bakosi Béla ellenben az erőnléti munkát felügyeli, a játékkal felhagyó Pavlovics Predrag pedig klubmenedzserként tevékenykedik.

Az elvárások? Alapvetően a biztos bentmaradás kiharcolása, másként az utolsó, tizennegyedik hely elkerülése. Az idei amolyan építkezőév lesz, jövőre már bátrabb célokat szeretne megfogalmazni a vezetőség.

Az sem lehetetlen, hogy hamarosan komolyan bővül a szponzori és a tulajdonosi kör a gárdát működtető kft.-n belül.

Ami pedig a szakmai részt illeti, Horváth Imre elárulta, sportemberekhez méltóan alapvetően minden meccsen győzni szeretne a csapat, de igazából az a realitás, hogy a harmadik játéknapon, a MAFC ellen lesz komolyabb nyerési esélye az NYKK-nak. Addig a debreceni (október 23.) és Paks elleni (október 30.) hazai meccset kell letudniuk Sitkuéknak.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek