Az építkezés befejeződik 200-ban?

A Hősök tere
A Hősök tere
Miskolc – A kivitelezés kezdete 2006.07.03. Befejezésének időpontja: 200?. És mit szól ehhez az unió? Vajon mikor lesz kordonbontás a miskolci Hősök terén?

A beruházásról informáló – kötelezően kitett – tábláról nem derül ki. Pontosabban e szerint 2006 június 7-én kezdődött a tér nagyszabású átalakítása, a befejezés pedig 200-ban lesz.

Nem kell hozzá nagy ész, hogy rájöjjünk: a vége lemaradt, lehagyták. Mit hagytak le? – kérdeztük Papp Tamás-t, a polgármesteri hivatal Közterület-felügyeleti és Település-rendészeti Főosztályának vezetőjét, a térátalakítás polgármesteri biztosát.

Megtudtuk: az átadás most, május 24-én lesz, és az EU jóváhagyta a határidőmódosítás-t. (Az unió úgy jön ide, hogy a jó félmilliárdos beruházás 90 százalékban EU-pályázati pénzből finanszírozódik, 10 százalék az önkormányzati önrész.) Egyébként pedig nem az EU, hanem annak illetékes, budapesti irodája bólintott rá arra, hogy nem 2006 végére lett kész a tér. Az ok: csak azután lehetett kiírni a mélygarázs koncessziójára a pályázatot, hogy nyertünk a tértervvel.

SZG