Az épp elnöklő Lezsák Sándort kritizálta napirend előtti felszólalásában Gusztos Péter

Lezsák Sándort, az Országgyűlés fideszes alelnökét és Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnökét kritizálta Gusztos Péter napirend előtti felszólalásában kedden a parlamentben. Azt kifogásolta, hogy a két politikus múlt hét végén részt vett egy mint fogalmazott ” antiszemita püspök” Prohászka Ottokár bronzból készült mellszobrának avatásán. A felszólalás alatt éppen Lezsák Sándor elnökölt, azt mondta a Házszabály nem teszi lehetővé, hogy reagáljon, ezért ezt más formában teszi meg.

Valóban valóság, vagy csak egy rossz álom az, hogy 2008-ban, Magyarországon az Országgyűlés alelnöke és az emberi jogi bizottság elnöke egy olyan ember szobrának avatásán vesz részt, aki egyebek mellett a zsidósággal kapcsolatban poloska invázióról és patkány hadjáratról beszélt? – tette fel a kérdést Gusztos Péter. A liberális politikus emlékeztetett arra, hogy még tavasszal kezdeményezte, hogy Navracsics Tibor Fidesz frakcióvezető haladéktalanul kezdeményezze a pártja által delegált Lezsák Sándor parlamenti alelnök visszahívását, mert a politikus egy intézményt avatott fel a Magyar Gárdát alapító Jobbikkal közösen. Gusztos Péter azt mondta, hogy akkor sem történt semmi változás, ezért nem látja értelmét, hogy ismét a frakcióvezetőhöz forduljon.

Gusztos Péter beszélt arról is, hogy szerinte a jelenlegi ügy sokkal súlyosabb annál, mint az az indulatos kifejezés, ami miatt Arnóth Sándor fideszes képviselő lemondott.