Az én Eb-m: Oláh Ferenc egykori labdarúgó – Nem félti őket a portugálok ellen sem

Akt.:
Oláh Ferenc
Oláh Ferenc - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A sors a hajrában született izlandi öngóllal igazságot szolgáltatott a mieink számára.

Az Izland–Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzést a miskolci City Hotel Drót Bisztrójában szakértőként tekintette meg Oláh Ferenc, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának hajdani kiváló középpályása.

Az egy pont pedig nagyon értékes, továbbjutást érhet.” Oláh Ferenc

– Az első félidőben ritkán veszélyeztettük a kaput, bátrabban támadhattunk volna – mondta a piros-fehérek egykori sztárja. – A szünet előtti 11-esről még sokat fogunk beszélni: ilyen jelenetet nem szokás büntetővel díjazni, én nem láttam annak a szituáció többszöri megtekintése után sem, de igaza van a szövetségi kapitánynak: lényegtelen már erről beszélni. A folytatásban felbillent a pálya, a labdabirtoklási arány legalább 70–30 százalék volt a javunkra. Bernd Storcknak nem volt más választása, három támadót is beküldött, és jól tette. Végig abban bíztam, hogy előbb vagy utóbb, de sikerül bevenni az északiak hálóját – akár ugyancsak 11-esből. A sors az öngóllal igazságot szolgáltatott, az egy pont pedig nagyon értékes, továbbjutást érhet.

Jöhet tehát a folytatás. Immár bizakodva. Természetesen Oláh Ferenc szóba hozta a szerdai, Magyarország–Portugália találkozót is:

– Ha így fogunk játszani, akkor az eddig csalódást okozó ibériaiaktól sem fogunk kikapni. Ronaldóék Izlandot és Ausztriát egyaránt képtelenek voltak legyőzni, az osztrákoknak még gólt sem lőttek, könnyen kieshetnek. Jó taktikával, erőteljes védőmunkával és bátor rohamokkal meglephetjük őket, velük szemben is pontot vagy pontokat gyűjthetünk.

– Akár így lesz, akár úgy, az eddig szerzett négy egységünk azt ígéri, hogy bekerülünk a legjobb tizenhat közé.

– ÉM-KT –