Az én Eb-m: Fogarasi Zoltán – Telitalálatnak bizonyultak a cserék

Fogarasi Zoltán
Fogarasi Zoltán
Cigánd – A bodrogköziek szakvezetője úgy látja, nincs már a játékosokban kishitűség.

Az NB II-es újonc cigándiak vezetőedzője, Fogarasi Zoltán Franciaországban szurkol a magyar válogatottnak.

Remélem, hogy ez a csoda még nagyon sokáig kitart.” Fogarasi Zoltán

– Hasonlóan az összes többi magyar focirajongóhoz engem is nagy örömmel tölt el, hogy harminc év után ismét világ­eseményen láthatom a magyar válogatottat. Tizenhárom éves voltam, amikor nagy reményekkel vártam a mexikói világbajnokságot, ahová a világ egyik legjobb csapataként érkezett a nemzeti tizenegyünk. Hamar kiestünk ugyan, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi időt kell majd várnom a következő nagy fellépésünkig.

Csodás menetelés

A szakvezető hozzátette, a selejtezők sikeres megvívását követően nem volt számára kérdés, hogy a helyszínen tekinti meg a magyar csapat mérkőzéseit.

– A norvégok elleni pótselejtezőn és az Eb-felkészülési mérkőzéseken is érezhető volt, hogy már nincs a korábban rendszeresen fellelhető kishitűség a játékosokban, mindenki nagy önbizalommal és taktikai fegyelemmel tette a dolgát akkor is és most is – hangsúlyozta Fogarasi Zoltán. – Kettős szerepkörben érkeztem Franciaországba, hiszen amellett, hogy át akartam adni magam a magyar szurkolók varázsolta hangulatnak, természetesen szakmailag is kíváncsi vagyok a történésekre. Bernd Storck szövetségi kapitány kiváló stratégiával küldte fel a pályára a csapatot mind az osztrákok, mind pedig az izlandiak ellen. Látszott, hogy minden eshetőségre felkészült, megfelelő kockázatot vállalva, bátran nyúlt bele a mérkőzésekbe, a cseréi telitalálatnak bizonyultak. Remélem, hogy ez a csodás menetelés még nagyon sokáig kitart, mert ez a csapat és hatalmas szurkolótábora igencsak megérdemli, hogy „az éjjel soha ne érjen véget”!

– ÉM-MI –