Az emlékezés hétvégéje volt

Az emlékezés hétvégéje volt
Miskolc – Zsúfolt utak, zsúfolt járművek. Mindenki a temetőkbe igyekezett.

Több ezren keltek útra az elmúlt hosszú hétvégén, hogy elhunyt szeretteik sírjára virágot vigyenek, emlékezetükre gyertyát gyújtsanak. A temetőkben már szombaton élénk volt a forgalom, sokan ekkor takarították le és díszítették föl a sírokat. A közutakra is a zsúfoltság volt a jellemző, egy jelentősebb baleset történt hétfőn a 37-es főúton kora délután. Innen két sérültet kellett kórházba szállítani. Nehezítette a közlekedést., hogy a helyszínelés idejére a rendőrség lezárta a fél pályát.

Több kocsival

Miskolcon főleg a temetők környékén volt szükség fokozott rendőri jelenlétre. A rendőrség a polgárőrség segítségével segítette a forgalomirányítást, a parkolást, és ügyeltek arra is, hogy ne történjen viráglopás, zsebtolvajlás vagy autófeltörés. Ilyen esetekről nem érkezett bejelentés, tudtuk meg a városi rendőrkapitányság ügyeletesétől.

Sokan vették igénybe a tömegközlekedési eszközöket is. Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing osztályának vezetője lapunknak elmondta: különösen a Vasgyári temető, a Szentpéteri kapui temető és a Mindszenti temető felé vezető autóbuszokon volt nagy a forgalom, de tartalékjáratokat nem kellett beállítani. Nem volt szükség rásegítő járatokra a Borsod Volánnál sem, jelezte Ujj Zsuzsa szóvivő, bár mint mondta, természetesen a forgalom itt is nagyobb volt, mint egy szokványos hétvégén. Néhány vonat azonban több kocsival közlekedtek a szokásosnál Miskolc és Sátoraljaújhely között, hogy zökkenőmentesen le tudják bonyolítani a megnövekedett forgalmat. Kisebb késések előfordultak, de komolyabb fennakadás nem volt, tájékoztatta portálunkat Dikházi Tibor MÁV-szóvivő.


Fejreállt egy Renault a 37-esen

boon | 2010.11.01 15:10
Szerencs, Újharangod – Személyi sérüléses közlekedési baleset történt a 37-es számú főút újharangodi elágazásának közelében hétfőn kora délután.