Az elsőre is emlékeztek Encsen

Az elsőre is emlékeztek Encsen
Tizenöt évvel ezelőtt – szeptember harmincadikán – tartották az első önkormányzati választást, az évforduló alkalmából adtak randevút egymásnak a településvezetők.

Ódor Ferenc országgyűlési képviselő elmondta érdeklődésünkre, az eseményre olyan személyek is meghívást kaptak, akiket ugyan nem választottak, vagy nem indultak újra, de ezen a poszton tevékenykedtek a településükért. A találkozó, inkább volt barátinak tekinthető, semmint szigorú szabályok szerint levezetett fórumnak.

Pro és kontra

A megbeszélésen persze áttekintették a másfél évtized történéseit, így a fejlődéseket, de a negatívumokat is. – Voltak remények, amelyeket messze meghaladott az élet, gondoljunk csak a gázberuházásokra, de óriási előrehaladást hozott pl. az informatika. A települések azon hányada akik visszavették az iskoláikat fejleszteni tudták azokat. Viszont el kell mondani, hogy sok helyen öregedik el a lakosság. Tizenöt éve azt gondoltuk, hogy fellendül a gazdaság, mára kiderült, hogy a kistelepülések önkormányzatai a maguk picinységei miatt nem elegendők erre – mondta a honatya.

– SFL –