Az első világháború, ahogy még sosem láthattad…

Akt.:
Az első világháború, ahogy még sosem láthattad…
Kíváncsi vagy, hogy milyen volt az élet a harctereken? Tudni szeretnéd, mi történt száz évvel ezelőtt? Ha érdekel, hogy miként alakította át egy háború az élet minden területét, akkor jó helyen jársz!


 

Az Új világ született – Európai testvérháború 1914–1918 című kiállítás minden érzékszervre hatva mutatja be az első világháború sorsfordító éveit. Különleges látványvilág, hangeffektek és szagok teszik átélhetővé a küzdelmet, amely sokmillió ember életébe került. Száz évvel ezelőtt egyszer és mindenkorra megváltozott a világ.

 

A kiállításon a boldog békeidőktől a harctérig vezet az út, melynek során a nők szerepét, a széthulló családokat és a hátország szenvedéseit is megismerheted. A háború borzalmait egyedülálló megoldásokkal hozzuk közelebb: a totális pusztítást gőzölgő fekete mocsár, a brutális mészárlást pedig vágóhíd jelképezi. Szembesülhetsz a propaganda pusztító hatásával, bejárhatsz egy lövészárkot, és megismerheted, hogy az ember élete a háborúban értéktelenebb lehet, mint a haszonállaté.

 

Bemutatjuk azokat is, akik képesek voltak arra, hogy hazánkért, közösségünkért a legnagyobb áldozatot hozzák: odaadják érte életüket. A kiállítás róluk, a hőseinkről, a nagyapáinkról, dédapáinkról és ükapáinkról is szól.

 

Mert az első világháborút így még sosem láthattad!

 

ujvilag2hirdetés


hirdet�s