Az első öt bejelentés Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely – A sátoraljaújhelyi polgármester a NAV-nál bejelentést tett a munka nélkül vagyonosodók ellen.

Ígéretéhez híven a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordult Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere, hogy közérdekű bejelentés keretében kezdeményezze azok vagyonosodási vizsgálatát, akik munka nélkül szereztek az utóbbi években vagyonokat a településen, közben pedig még segélyért is fordultak az önkormányzathoz.

– Szerdán délelőtt ajánlott levélben tettem meg az első öt bejelentést – mondta portálunknak Szamosvölgyi Péter. – Csak azoknak van félnivalójuk az általunk kezdeményezett vagyonosodási vizsgálattól, akik munkaviszony nélkül jutottak hatalmas vagyonokhoz az elmúlt években Sátoraljaújhelyen. Úgy vélem, az ocsúnak el kell válni a búzától. Természetesen ezek nem üres kézzel megtett bejelentések lesznek, hanem külön nyomozás nélkül összeszedett információk alapján fordulunk a NAV-hoz.

Szamosvölgyi Péter még elmondta, eredetileg úgy tervezte, hogy összesen 15-20 közérdekű bejelentést fog tenni hasonló ügyekben, de a már beérkezett információk alapján ez a szám elérheti a harmincat is. A következő öt bejelentést a jövő héten postázza a polgármester.

ÉM-BG