Az Első Miskolci Lions Klub az első öt között

Falucskai Attila (balról) , Bihall Tamás, István Zsolt, Kígyóssy András
Falucskai Attila (balról) , Bihall Tamás, István Zsolt, Kígyóssy András
Miskolc – Főleg a vakokon és látássérülteken segítenek, segítettek az idén 25 éves oroszlánok.

Az Első Miskolci Lions Klub a rendszerváltást követő, újraformálódó Közép-Európa egyik első Lions klubjaként jött létre. Szponzorklubjuk egy miskolci származású, Finnországban élő, ottani klubtag közvetítésével a Vammalai Lions Klub lett. Az évenként rotálódó rendszerben az elnöki tisztet először az azóta elhunyt Breitenbach József töltötte be. Rá is emlékeztek a klub negyedszázados jubileuma alkalmából tartott sajtótájékoztatón, ahol a kezdetek részleteit dr. Kígyóssy András idézte fel.

lc1

A soros elnök, Bihall Tamás kiemelte: jószolgálati tevékenységük középpontjában a vakok és a gyengénlátók álltak, állnak. Ez megnyilvánul abban is, hogy külön szűrőbuszuk van a látássérültek szűrésére, folyamatosan támogatják a vakvezető kutyák kiképzését, s hogy a jubileumi évben is szeretnék felhívni elsődleges célcsoportjukra a figyelmet.

Az év arca zenél

A klub szempontjából jeles év arca Érdi Tamás vak zongoraművész, aki április 29-én 18 órától a Zenepalotában ad jótékonysági koncertet (jegyek a City Hotel recepcióján vásárolhatók). Az ő mono­gramja megtalálható azon a 800 palack, 2003-as, a vakok és a „miskolci oroszlánok” közös szüreteléséből származó, disznókői „Visus Tokaji” boron is, amelynek értékesítéséből befolyó (remélhetőleg árán felüli) összeg szintén a vakokhoz és gyengénlátókhoz kerül vissza. A vásárlás lehetőségeit később hozzák nyilvánosságra.

lc2

Minthogy a másik célcsoportot a gyermekek jelentik, adódott az ötlet, hogy a kettő összekapcsolásával rajzpályázatot hirdessenek gyermekek számára „A vak emberek és mi” címmel, ismertette Kiss László főszerkesztő. (Részleteket az alábbi linken olvashattak.)

lc3

S bár az ország 45 Lions klubjából idén több is ünnepli 25 éves fennállását, a miskolciakat érte a megtiszteltetés, hogy május 21-én itt, a MAB székházban rendezik meg az összes magyarországi klub éves nagy konvencióját. Ezt az „oroszlánok” magyarországi kormányzója, István Zsolt jelentette be. Kijelentette azt is: a miskolci klub eddigi tevékenysége alapján az első ötben van. És végül még egy esemény: szombaton az Erzsébet téren közel száz fiatal számára nyújtanak fitballozásra lehetőséget.

ÉM-SzK
hirdetés


hirdet�s