Az első “igazi” hazai meccs

Az első “igazi” hazai meccs

17 nappal a bajnoki rajt után a nemzetközi porondon is megkezdi szereplését a DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata. Az EK D-csoportjának programja [.doc – 24KB]

Az Európa Kupa 2005/06-os sorozatában, a D-csoport nyitófordulójában szerdán 18 órától a szlovák BK Siemens Poprad együttesét fogadja a miskolci városi sportcsarnokban a DKSK Miskolc női kosárlabda együttese. Arra a kérdésére, hogy mit tud az ellenfélről, Tapodi Péter, a Diósgyőr vezetőedzője azt válaszolta, hogy nem sokat, de azt biztosan, hogy a poprádiak csak a meccs napján érkeznek. 

Csak sejtik

VIP chat
Tapodi Péter lesz szerdán 11 órától portálunk VIP chat vendége, akitől nem csak ebben az időpontban lehet kérdezni, hanem a kérdéseket előtte is el lehet küldeni írásban a boon@inform.hu e-mail címre.

Videókazettánk nincs a fiatal csapatról, így csak sejthetjük, hogy mire képesek – folytatta a szakvezető. – Így aztán fokozottabban készültünk a saját játékunkból, és nagy várakozással tekintünk az első igazi hazai mérkőzés elé.

Ez utóbbi mondat némi magyarázatra szorul, ugyanis a DKSK Miskolc még október 2-án, a BEAC ellen, a bajnokság első fordulójában lejátszotta idei első hazai mérkőzését, de Tapodi Péter azt még a felkészülési időszak mérkőzései közé sorolja, amit alátámaszt, hogy egy nappal előtte érkezetek haza Rózsahegyről, egy háromnapos tornáról, így tulajdonképpen a budapesti egyetemisták elleni meccsre csak “beestek” a miskolci városi sportcsarnokba. 

Ezért mondom azt, hogy most szeretnénk bemutatni, hogy mire vagyunk képesek – jelentette ki Tapodi Péter. – Nemzetközi tétmérkőzést játszunk és ennek rangja van. Azt nem állítom, hogy csúcsformában vagyunk, mert van még hová fejlődni, de jó úton járunk. Annak örülnék, ha a Zala Volán meccshez képest előbbre tudnánk lépni a rotáció eredményességében, hogy ha a kispadról a pályára lépő emberek minden esetben fel tudnák venni a meccs tempóját.

És, ha a már kispadnál tartunk: itt kap majd helyet Keller Annamária is, aki az elmúlt néhány hétben sérülés miatt nem játszhatott, de Tapodi Péter tervei szerint a Poprad elleni EK meccsen ő is bemutatkozik diósgyőri színekben.

BCs

Az ellenfélről
A poprádi csapatban – egy amerikai légiós kivételével – csak szlovák játékosok pattogtatnak, közülük a legismertebb a 39 éves irányító, Iveta Bielikova, aki Magyarországon az Euroleasing Sopronban játszott a tavalyi és az azt megelőző szezonban. A tavalyi szlovák bajnokság bronzérmesének játékerejét belőni a másfél héttel ezelőtt lejátszott bajnokijuk alapján lehet, melynek során a K CERO I. C. P. Kosice vendégeként szerepeltek. Azon az összecsapáson a szlovák bajnoktól – akiket három nappal később Miskolcon, a Vilipic nélkül felálló DKSK 63-57-re győzött le – 66-46-ra kaptak ki Bielikováék. Múlt vasárnap pedig azt a Ruzemberokot fogadta a Poprad és kapott ki tőlük hazai pályán 76-54-re, akiket a DKSK október 1-jén 80-74-re győzött le Rózsahegyen.