Az első idegenbeli fellépés

Angyalföldön kezdi meg vasárnap este a “hárommeccses” idegenbeli sorozatát a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

A piros-fehérek a hét utolsó napján, este 7 órától az Illovszky-stadionban a Vasas vendégei lesznek: a Gálhidi-alakulat a két eddigi hazai találkozóján három pontot gyűjtött, míg a házigazdák csupán egyet (igaz, azt Újpesten). Mielőtt a DVTK vezetőedzőjét az esélyekről faggattuk volna, azt kérdeztük, miként töltötték a kéthetes bajnoki szünetet.

– Munkával, a csapatjátékot csiszolgattuk – válaszolta Gálhidi György. – Az első két találkozónkat itthon vívtuk meg, most viszont egy másfajta módszert gyakoroltunk, hiszen zsinórban háromszor lépünk pályára idegenben. Nagyon bízom benne, hogy Gáspár és Dianu visszatérésével a védelmünk még stabilabb lesz, s emellett előrejátékban is többet fogunk majd mutatni.

Ismerik a szituációkat

A két hátsó ember csapatba állítása kapcsán a tréner hozzátette: Nem gondolom, hogy Vámosinak és Gáspárnak gondjai lehetnek egymás megértésével, hiszen egyrészt mind a ketten rutinosak, másrészt mind a ketten ismerik azokat a szituációkat, amikben gondolkodom, gondolkodunk. Dianu jó állapotban van, ha hozzá a formáját, s megfelelően segíti majd a támadásokat, elégedett leszek vele. Így természetesen Mogyoródi Gábor lép egy sorral feljebb, akivel ezen a poszton komoly terveim vannak.

Értékes a siker

Gálhidi György örült neki, hogy fiatal csatára, Tisza Tibor gólpasszal járult hozzá az U21-es válogatott portugáliai sikeréhez: „A portugál utánpótlás világszínvonalú, ezért nagyon értékes a csapat győzelme. Gratulálok Róth Antal együttesének és Tiszának is, hiszem, hogy ez a teljesítmény jó hatással lesz bajnoki produkciójára.” – jelentette ki a szakvezető, aki a Vasas-mérkőzésről eképpen vélekedett: Az első fordulóban, amikor úgymond teljes volt az angyalföldiek kerete, gyengébb játékot nyújtottak, míg az Újpest ellen, amikor némileg tartalékosan álltak fel, jól küzdöttek. Nem tudom, melyik az igazi arcuk, bár ez abból a szempontból mindegy, hogy minimum egy pontot szerezni szeretnénk a Fáy utcában.

MI

A várható kezdőcsapatok

Vasas: Németh – Molnár, Janjic, Tóth A., Elek – Weitner, Zováth, Füzi, Németh N. – Waltner, Gyánó.
DVTK: Kövesfalvi – Mogyorósi, Vámosi, Gáspár, Dianu – Pintér, Sipeki, Katona, Mogyoródi – Horváth F., Tisza.

További párosítások

Szombat:
REAC – Újpest (17.00),
Tatabánya – Kaposvár (17.00),
Sopron – Zalaegerszeg (19.00),
Debrecen – MTK (19.00),
Pécs – Győr (19.00).
Vasárnap:
Ferencváros – Lombard Pápa (11.30),
Fehérvár – Honvéd (19.00).

A korábbi eredmények és a további fordulók sorsolása