Az első három között kell(ene) végezni

Akt.:
Csóka Nándor
Csóka Nándor
Miskolc – Csóka Nándor megszerezheti a riói indulási jogot Törökországban.

A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöksége szombaton véglegesítette a samsuni európai olimpiai kvalifikációs tornára utazó csapat összeállítását. „A kvalifikációs tornán kockáztatnunk kell, mert még nincs kvótásunk. A csapat fele az idősebbekből áll, a másik fele 19–20 éves fiatalemberekből. Ez a csapat már a jövőnek üzen a mából” – idézte a MÖSZ közleménye Csötönyi Sándort, a szövetség elnökét.

Huszonhatan

A csapatban helyet kapott a miskolci M1 Fitness bunyósa, Csóka Nándor is, aki az 52 kilogrammosok között próbál szerencsét. A versenyző edzője, Siroki Norbert lapunknak elmondta: tanítványának az első három hely valamelyikén kellene végeznie az eseményen, az ugyanis azt jelentené, hogy az ökölvívó ott lehet a nyáron sorra kerülő olimpián Rio de Janeiróban. Ebben a súlycsoportban összesen 26-an húznak kesztyűt, Csóka Nándorék szerdán utaznak ki Samsunba. Amennyiben a borsodi bokszoló most nem tudná megszerezni a kvótát, akkor erre lenne még egy san­sza, júniusban, a bakui világ kvalifikációs tornán a legjobb ötben kellene zárnia a brazíliai részvételhez. A samsuni viadal április 17-ig tart.

MTI, ÉM-MI


A magyar ökölvívó-válogatott a samsuni tornán:

Férfiak: 49 kg: Virbán Gábor. 52 kg: Csóka Nándor. 56 kg: Tar Sándor. 60 kg: Varga Miklós. 64 kg: Kontrecz Márk. 69 kg: Bacskai Balázs. 75 kg: Harcsa Zoltán. 81 kg: Tallósi Péter. 91 kg: Sávoly Gergő. +91 kg: Bernáth István.

Nők: 51 kg: Barankai Virgínia. 60 kg: Benke Sára. 75 kg: Szatmári Petra.