Az első győzelemért Sipekiék

Az ősz találkozón nyerni tudott a Pécs Diósgyőrben
Az ősz találkozón nyerni tudott a Pécs Diósgyőrben
Szombaton délután 4 órától Pécsett játszik a DVTK a labdarúgó NB I 20. fordulójában. A zalaegerszegi döntetlen után egy hete hazai pályán a Soprontól kikapott a Diósgyőr, ami azt jelenti, hogy a gárda tavasszal még nem tudott győzni.

Erre most újabb lehetőség kínálkozik, a Mecsekalján, bár a piros-feketék otthonában cseppet sem lesz könnyű, lévén az előző körben Herberték a Hungária körútról csentek el egy pontot. Csank János együttesében Farkas Viktor az előző fordulóban letöltötte büntetését, így ő várhatóan visszakerül a védelem jobb oldalára.

A baranyaiakkal szemben lenne bőven törlesztenivalója Simonéknak, hiszen az ősszel, az Andrássy úton három pécsi találatra csupán egy miskolci válasz érkezett, nem is beszélve a két csapat legutóbbi, Stadion utcai öszecsapásáról: 2005. szeptemberében a hazaiak alapos, 5-0-s verésben részesítették a DVTK-t, az akkor pályára lépett együttesből Farkas V., Sipeki, Vitelki, Halgas és Binder is tagja a keretnek. A tét azért is nagy, mert egy esetleges vendégsiker megerősítené Szalmáékat a középmezőny elején, míg ellenkező esetben mostani vendéglátójuk a ,,nyakukra menne.”

Otthon is kontra

Pécs-ügyben megkerestük a kazincbarcikaiak középpályását, Szögedi Szilárdot, aki a téli átigazolási időszakban éppen a DVTK-tól távozott, ám korábban megfordult Pécsett is: másfél szezon alatt hozzávetőlegesen húsz mérkőzésen lépett pályára, ezalatt két gólt szerzett.

“Szép emlékeket őrzök a Mecsekaljáról, jó csapatunk volt, és az anyagi háttérrel sem volt probléma” – jelentette ki a KBSC labdarúgója, aki ezen témakörnél megjegyezte: ,,A Diósgyőr még tartozik nekem, remélem, rendezve lesz ez a dolog… Mégis milyen taktikával nyerhetnek egykori csapattársaim? Érdekes módon a PMFC hazai pályán sem esik neki ellenfelének, egy picit sem nyílnak ki hátul, van úgy, hogy nyolc emberrel is védekeznek, s amikor megszerzik a labdát, gyorsan kontráznak. Erre mindenképpen figyelnie kell Csank János csapatának, és persze Sztipánovics Barnabásra, aki szerintem remek csatár.”