Nagyvilág

2011.01.11. 09:00

Káromkodó madár miatt perelte szomszédjait egy tajvani

<p>Egy tajvani férfi pert indított szomszédjai ellen, mert madaruk minden nap durva szavakkal szidalmazta - közölte kedden egy helyi lap.</p>

A férfi szerint a madár káromkodása olyan erős lelki stresszt okozott nála, hogy munkahelyi baleset érte.  "Ostoba, nagyszájú idióta!". A Tajvan középső részén élő villanyszerelő elmondása szerint ezekkel a szavakkal fogadta őt szomszédjai madara minden egyes alkalommal, amikor elment otthonról - írta a Liberty Times című tajvani lap. Vang Han-csin elmondása szerint ez olyan súlyos lelki gondokat okozott nála, hogy már munka közben sem tudott rendesen koncentrálni, és megégette magát.

A férfi a madár káromkodása miatt pert indított öt szomszédja ellen. Vang szerint ugyanis a mejnó nem magától kezdte el őt szidalmazni, hanem a szomszédok tanították meg a csúnya szavakra. A férfi szerint bosszúból csinálták, amiért korábban feljelentette őket a rendőrségen hangoskodás miatt.

A beperelt szomszédok tagadták, hogy káromkodásra utasították volna a mejnót. Az ügyészség végül ejtette a vádakat, mert nem volt elég bizonyíték arra, hogy a madártól kapott szidalmak hozzájárultak a villanyszerelő munkahelyi balesetéhez.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!