Friss hírek

2008.11.22. 20:17

Már áladozata is van a hidegnek - RTL Híradó

<p>Már van áldozata a hidegnek. Az elmúlt hetekben 6 hajléktalan halt meg kihűlés miatt, és 20-an kerültek kórházba - értesült az RTL Híradó. A krízisautó 3 hete riasztható. A hajléktalan szállókban teltház van, de azt mondják, mindenkit el tudnak helyezni, aki kéri. A szakemberek a hóeséstől tartanak a legjobban, az átázott ruha ugyanis életveszélyes a szabadban alvóknak.</p>

Van, aki egész télen hajléktalan szállón maradhat a lábadozóban, mert a betegek még nehezebben vészeli át a hideg időszakot. Az Erzsébet kórházban jelenleg 3 hajléktalant ápolnak kihűlés miatt. De a hidegnek voltak áldozatai is.

Zacher Gábor, az Erzsébet kórház főorvosa elmondta: már több mint 20 beteg került hozzájuk az osztályra lehűlés miatt, és 6 olyan betegük volt, akit dacára annak, hogy megpróbáltak sikerrel felmelegíteni, meghalt.

Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány szóvivője szerint egyre kevesebben jelentik be, és gyakran későn is, ha magatehetetlen hajléktalant látnak. A szakemberek ezért azt kérik, mindenki figyeljen jobban az utcán élőkre, mert a hóeséstől, esőtől átázott ruha és takaró életveszélyes a szabadban alvók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!