Friss hírek

2010.08.02. 17:36

Budapesten koncertezik a Jacques Loussier Trio

<p>Budapestre látogat augusztus 24-én a Jacques Loussier Trio. A Kongresszusi Központban lépnek majd fel- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők. Jacques Loussier Johann Sebastian Bach műveinek jazz adaptációival lett világhírű, ezen kívül részt vett számos más produkcióban is, valamint több száz mozi és tévéfilm zenéje fűződik a nevéhez.</p>

A tavaly Gramophone Díjjal kitüntetett Jacques Loussier generációjának azon képviselője, akinek stílusa nem sorolható egyik zenei műfajba sem. Eddigi munkásságát változatosság és meglepő zenei ötletek jellemzik. Loussier Johann Sebastian Bach műveinek jazz adaptációival lett világhírű, később több más produkcióban is szerepelt, valamint több száz mozi és tévéfilm zenéje fűződik a nevéhez.

Karrierjének fél évszázados összefoglalásaként tavaly The 50th Anniversary Recording címmel készített albumot, amely egyfajta visszatekintés a Loussier Trio történetének eddigi legjelentősebb állomásaira, ugyanakkor egyfajta jövőképet is sejtet, főleg a Chromatic Fantasia című szerzeménnyel. A zongorista-zeneszerző állítja, az album csupán egy állomás a még előtte álló hosszú úton. "Talán soha nem zongoráztam ilyen jól" - nyilatkozta Loussier elégedetten az albumról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!