Az élre táncoltak a encsi Bubulykák

A Kis Bubulykák
A Kis Bubulykák - © Fotók: Magánarchívum
Encs – Az encsi ­Bubulyka és Kis Bubulyka ­tánccsoport is első lett az országos versenyen.

Kiváló helyezést értek el a 20. Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyen az encsi Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI néptáncosai és népdalénekesei.

A versenyt március 2-án rendezték Nyíregyházán.

a-bubulykakfoto-maganarchivum_650

Néptánc kategóriában a Bubulyka két produkcióval (Hesspávázás a Sóvidéken és Marci bácsi hegedűje) a II., míg a Kis Bubulyka az I. korcsoportban lett győztes (Így történt Somogyban). Különdíjként egy hatalmas ajándékcsomagot is átvehetett a két csapat. Maier Cseperke fergeteges hegedűjátékáért érdemelte ki a zsűri elismerését. Népi ének kategóriában az öt fős énekegyüttes és szólóban Makranczi Mária egyaránt II. helyezést ért el.

Maier Reimond tanár úr a legeredményesebb felkészítésért pedagógiai különdíjban részesült. (Munkáját Dr. Krupárné Rakaczki Anna és Makranczi Sándorné segítik.)

az-enekesekfoto-maganarchivum_650

A díjak bizonyítják, hogy a sok gyakorlás nem volt hiábavaló. Az igazi eredmény mégis az, hogy ezek a tiszta lelkű gyerekek örömmel, szép élményekkel ajándékozzák meg a nézőket, hallgatókat, mert ők maguk is boldogok attól, amit csinálnak, fogalmazott Makranczi Sándorné, az iskola pedagógusa.

– ÉM –


Táncosok és énekesek

A Bubulyka tagjai: Ignácz Dorina, Juhász Bence, Kovács Panna, Makranczi Mária, Novák Írisz, Nyitrai Dávid, Polgár Sándor Bendegúz, Polgári Trisztán Márk.

A Kis Bubulyka tagjai: Fazekas Kevin Elek – Orosz Janka, Juhász Martin – Mózes Orsolya, Török Lóránt – Jaskó Hanna.

Énekesek: Ignácz Dorina, Kiss Boglárka, Kovács Panna, Makranczi Mária, Novák Írisz.