“Az előny nálunk van”

Csank János
Csank János
Csank János, a DVTK edzője az előnyben, míg Simon Antal a ZTE mestere az idegenben lőtt gólban bízik a szerdai visszavágó előtt.

A DVTK futballistái úgy érzik, nagyobb arányban is nyerhettek volna a ZTE ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének márciusban lejátszott első mérkőzésén. A kiválóan futballozó Farkas Viktor büntetőt hibázott, erre így emlékezett a visszavágó előtt:
– A büntetőnél a játékvezető nem engedélyezte, hogy a tizenegyespontnál odategyem a labdát, ahová én szeretném – mondta Farkas Viktor. – Ebből huzavona lett, aminek az lett a vége, hogy a jobbra vetődő kapus kezébe rúgtam a labdát.

Simon Attila, a diósgyőriek házi gólkirálya viszont igazi ZTE-specialistának számít, hiszen a bajnokságban is betalált a zalaiak kapujába, most pedig két gólt szerzett.
– Úgy érzem, jól kezdtünk, és később fokozni tudtuk az iramot – mondta Simon Attila. – Természetesen idegenben is mindent elkövetünk majd a továbbjutásért.

Így várják a meccset a mesterek

– Egy igazi kupahangulatú meccsen előnyt harcolt ki a Diósgyőr az odavágón, az idegenben lőtt gólunk azonban döntő lehet – nyilatkozta Simon Antal, ZTE vezetőedzője az nb1.hu-nak. – Mivel a bajnokságban az első két helyezett megugrott, még jobban előtérbe került számunkra a kupasorozat, mert mindenképpen szeretnénk kijutni a nemzetközi porondra.

Csank János, a DVTK edzője a következőket mondta:: – Az előny nálunk van, még ha az egy kicsit soványka is. Ez azonban még mindig jobb, mintha egál lett volna az első meccs, vagy ha vereséget szenvedtünk volna. Fő célunk a továbbjutás, a 3-2-es vereség is beleférne.

A várható kezdőcsapatok
ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Molnár B., Csóka, Dianu – Simonfalvi, Máté, Franciskovic, Józsi – Lekic, Waltner
DVTK: Szalma – Farkas V., Katona, Hegedűs, Sadjo – Sipeki, Vitelki, Foxi, Huszák – Simon, Douva