Az előny csak lélektani

Az előny csak lélektani

Az N csoportban kétszer volt bajnok a Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós páros most
pedig a királykategóriában is vezeti a mezőnyt a zárófutam, az 5. Zemplén Rally előtt.

Spitzmüller Csaba és navigátor társa, Kazár Miklós töretlenül halad célja felé. Jelen állás szerint nem lenne meglepő, ha hétvégén Zemplénben a jelenleg 73 ponttal élen álló Spicit koronáznák királlyá a honi ralisportban. A bajnoki címet azonban nem adják ingyen. Tudja ezt a miskolci páros is, akik úgy indultak neki ennek a bajnokságnak, hogy jó kis tanulóesztendő lesz számukra. A kezdeti bizonytalanságok után azonban egyre jobban összebarátkoztak a Corolla WRC-vel, és versenyről versenyre egyre jobb formát mutatva átvették a vezetést öszszetettben.

Voltak problémák

– Bonyolult volt ez az évünk – gondolt vissza az idénykezdetre Spitzmüller Csaba. – Komoly problémáink voltak, nehezen barátkoztunk meg az új csapattal és az autóval is. Egészen más szemléttel kell ugyanis egy World Rally Cart vezetni, mint egy N-es gépet, amihez korábban több idényen keresztül hozzászokhattam.

A bajnokság középső harmada viszont rendkívül jól sikerült. Vesztett állásból fordítottunk, a mezőny végéről zárkóztunk föl, és a Budapest Rallyra úgy érkeztünk, hogy vezetjük a pontversenyt. A fővárosi száguldás ugyan balul sikerült, de legutóbb Pécsett ismét jól mentünk, így a záróra előtt visszavettük a vezetést.

Aki győz …

Azt azonban Spitzmüller Csaba is tudja, hogy az előny csak lélektani. Leegyszerusítve: aki győz Zemplénben, az lesz a magyar bajnok. Abban az esetben, ha ifj. Tóth János vagy Benik Balázs megelőzi a miskolciakat a borvidéken, akkor hiába remekeltek első WRC-s évükben, elúszik az arany. Erre gondolni sem akarnak Spiciék, bár a pilóta bevallotta: akkor sem dől össze a világ, ha nem őt ünneplik majd bajnokként Tokajban.

– Már az is komoly fegyvertény, hogy idáig eljutottunk – folytatta Spici. – Ha a közös nagy kalapba még azt is beledobjuk, hogy az autónk az egyik legöregebbnek számít a mezőnyben – egy 99-es fejlesztésu Corollában ülünk –, nekem pedig ez az első évem a királykategóriában, akkor már a dobogóval is elégedettek lehetnénk. Persze nem ez a célunk, mivel élen állunk. Minden vágyunk az, hogy megtartsuk az előnyünket.