Az elnök is bizakodó

Évek óta nem vívott olyan fontos összecsapást a Loki női kézilabdacsapata, mint amilyennek a szombati, Asztrahán elleni EHF-kupa visszavágó számít.

A piros-fehérek több évnyi kihagyás után léphettek ki ismét a nemzetközi kupaporondra, ha úgy tetszik, ismét jegyzettekké váltak a kontinens kézilabdaéletében.

Fortuna azonban ettől még nem hatódott meg, és a második forduló párharcairól döntő sorsoláson a leginkább elkerülni kívánt ellenfelet, a többek között junior világbajnokkal is felálló orosz Asztrahánocska Asztrahán együttesét küldte Bíró Imre tanítványainak útjába.

Sem anyagilag, sem szakmailag nem kaphattak volna ennél kellemetlenebb riválist a hajdúságiak, mégis könnyen lehet, hogy a szombat esti visszavágó után az oroszok fognak búslakodni.

A kétgólos előnnyel érkező Asztrahán csapatát ugyanis a közönség hathatós támogatásával kiverhetik a hajdúságiak, akiknek azonban ehhez kiemelkedő teljesítményre lesz szükségük. A csapat tagjai mindenesetre nagyon készülnek a visszavágóra, mindenki továbbjutást ígér a szurkolóknak.

Bízom benne, hogy a lányok sikerrel vívják meg a csatát, de óva intek mindenkit attól, hogy túlzottan elbizakodottá váljon a kinti szoros eredménytől, hiszen az orosz társaság jelentős erőt képvisel − nyilatkozta a Oláh Sándor, a DVSC cégvezetője.

 − Anyagilag és szakmailag nézve is a legnehezebb ellenfelet kaptuk, csak érdekességképpen, a két mérkőzés költségei számunkra mintegy hatmillió forintba kerülnek. Számunkra azonban sokkal fontosabb a szakmai oldal, vagyis, hogy a csapat továbbjusson, és ehhez mindenképpen szeretnénk kérni a közönségünk − kiemelten gondolok a B-középre − támogatását. Úgy döntöttünk, hogy a jegyárakon nem emelünk a magyar bajnokikhoz képest, míg a bérlettel rendelkező drukkereknek nem kell külön belépőt váltaniuk a csatára. Remélem, telt ház mellett, fergeteges hangulatban vívhatjuk ki a továbbjutást!

T. Cs.