Az elnök elfelejtett telefonálni

By Kolodzey Tamás
Az elnök elfelejtett telefonálni
Szalonna – Két szalonnai kisbusz is elromlott. Az elnök szerint ezért nem mentek Sátoraljaújhelyre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hét végi fordulójában egy találkozót nem játszottak le. Sátoraljaújhelyen azért nem szurkolhattak a nézők, mert a vendég Szalonna otthon marad.

Személykocsival sem

– Sajnos váratlan, szinte rendkívüli események történtek nálunk – kezdte Kertész Gyula, az Észak-borsodiak elnöke. – Az egyik, kilenc személy szállítására alkalmas kisbusz meghibásodott és a kimentésére, vagy behúzására küldött, hasonlóan kilenc személyes társasgépkocsi ugyancsak felmondta a szolgálatot – ezekkel a járművekkel mentünk volna a zempléni városba. Hogy mentsem a menthetőt, megpróbáltam személykocsikat „szerezni”, de ez azért nem sikerült, mert senki nem vállalta a Szalonna és Sátoraljaújhely közötti, oda-vissza legkevesebb 300 kilométeres utat. Nagyon ideges lettem, kiszolgáltatottságot és tehetetlenséget éreztem és ebben a helyzetben hibát követtem el. Ugyanis nem értesítettem az ellenfelet és a szövetséget sem, mulasztásomért így vállalnom kell a felelősséget. A történteket tényleg nagyon sajnálom!

Megjelentek

Mivel az újhelyiek hiába várták a szalonnaiakat, ráadásul telefonértesítést sem kaptak ellenfelüktől, így a hivatalos ellenőr, dr. Engel György „intézkedett”. Tárcsázta a szalonnai elnököt, akit nem ért el, viszont beszélt a sportvezető fiával, aki elmesélte a „sztorit”. A hazai játékosok és a nézők ezután hazamentek, a játékvezetők dolguk végezetlenül szintén elhagyták az újhelyi pályát, miként az ellenőr is kidobott néhány órát az „ablakon”…
Arra a kérdésre, hogy a jövőben milyen sors vár a Szalonna megyei I. osztálytól búcsúzó együttesére, Kertész Gyula így felelt:
– Utolsók vagyunk, kiesésünk már hetek óta tény. Pillanatnyilag csak annyit mondhatok, hogy szeretnénk indulni a megyei II-ben, de ehhez még sok mindenre szükségünk lenne…

A szokásos eljárás

„Megyei igazgatóságunk illetékes bizottsága az ilyenkor szokásos rend szerint jár majd el – mondta Sajti Viktor, az MLSZ helyi igazgatója. – A 3 pontot 3-0-ás gólkülönbséggel az újhelyiek kapják, továbbá a szalonnaiakat akár büntetőpontokkal is sújthatja a testület.”

-KT-