Az elmúlt 24 órában történt – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 órában történt – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Edelény, Miskolc, Szerencs – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. május 31-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. május 31-én három főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetőjét érték tetten, amikor 2015. május 31-én 3 óra 10 perckor Miskolcon, a Soltész Nagy Kálmán utcán ellenőriztek egy személygépjárművet. A rendőrök R. András 49 éves helyi sofőrről megállapították, hogy őt a Miskolci Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2015. szeptember 15-ig jogerősen eltiltotta. A járőrök a szabálysértőt a rendőrkapitányságra történő előállítást követően őrizetbe vették.

Egy-egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés és az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt a miskolci és a szerencsi rendőrök alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2015. május 31-én 9 óra 25 perckor Edelényben igazoltatták M. Zsoltot. A 26 éves helyi férfiról az egyenruhások megállapították, hogy ellene a Kazincbarcikai Járásbíróság lopás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A körözés hatálya alatt álló férfit a rendőrök előállítását követően bűnügyi őrizetbe vették.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben a Szerencsi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral járó ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –