Az elmúlt 24 órában történt – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Bolti tolvaj - illusztráció
Bolti tolvaj - illusztráció
Edelény, Miskolc, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. június 19-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. június 19-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság R. Béla 65 éves sajóládi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 2015. június 19-én 12 óra 45 perckor az egyik sajóládi élelmiszerüzletben egy palack szeszes ital eltulajdonítása közben érték tetten a bolt eladói, akik a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A tiszaújvárosi járőrök további egy fővel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően az edelényi és a tiszaújvárosi egyenruhások egy, illetve két férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –